"düşün, düşün ki düşün gelişsin"
Yazılarımızın cümle bitimlerinde kullanırız nokta işaretini. Devamında gelen cümle büyük harf ile başlar ve yeni bir konunun veya ifadenin habercisidir.
Tıpkı hayatımızda olduğu gibi , son noktayı koyduğunuz her neyse hayatınızda , noktadan sonra yaşanacaklar, iyi veya kötü bir hayatın büyük puntolarla geleceğinize asılması gibidir.

İnsanlar 3,5- 4 arasında yaşarlar, ya yaşarken 3,5 atarlar ya da 4 dörtlük bir hayata yelken açarlar.
Eğer hayatınızda herhangi bir şeye nokta konulması gerekiyorsa , çekinmeden koyun bence. Çünkü noktalı virgül konulmuş bir hayat sürekli mazinizden gelen rüzgarların hayatınızı tıpkı rüzgar gülü sağa sola savrulmasına sebeb olur. Bu da kısır döngü içerisinde duygularınızın, kişiliğinizin depresyon geçirmesine neden olabilir.

Biliyorum, bu yazılanların yapılabilme olasılığı oldukça zordur. Ancak insanlar zorluklar içerisinden çıkarabildiği güzellikleri yaşarken çok daha mutlu olabilirler. Bir bardak suyun içinde bir damla zeytinyağı misali, hem suyun içinde olup hem suya karışmadan yaşayabilmek kocaman yürekli insanların hüneridir.
Hele hele nokta koyduğunuz konu. Noktanın satırbaşı kısmına geçip oradan maziye baktığınızda , yaşanmış hiç bir şeye değmezmiş dedirtiyorsa sizlere. O zaman kendinizi kocaman alkışlayın.
Çektiğiniz tüm çileler,tüm acılar, akıttığınız tüm gözyaşlarınız, kafatasınızdan kustuğunuz özbenliğiniz,yaşadığınız sürece hiç kimsenin dokunmasına izin vermediğiniz gururunuz, sabahın ilk saatlerine dek beyninizi kemiren kendi kendinize sorduğunuz sorularınız, almadığınız cevaplarınız,adına fedakarlık deyip kendinizi parça parça etmeniz, aldığınız nefesin adını koyduğunuz, yani sizi siz yapan ve sizden akan herşeyiniz, güngelip de insan kılığına girmiş hayat süren leşler tarafından sadece ve sadece kahpe gülücüklere kurban ediliyorsa . Çok ama çok şey yaşadığınızı zannedip , aslında sizin o çok dediklerinizin hiç bir şey olmadığı yüzünüze tükürüldüğünde, koyduğunuz noktanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha beyninize kazınacaktır.

Tüm yeminlerinize karşı kendinizi inandıramadığınız hayatın anlık dilimlerinde, inanılmamış yaşanmış olmak, gelecekde sizin inandıklarınıza sakın ama sakın darbe vurmasın, çünkü inançlarınız erimeye başladığında mutlak sizden birşeyleri götürecektir.

Hayatın virgülleri arasında , kahpe gülücükler, iğrenç insanlar hep vardı ve hep var olacaklardır.
Her zaman derim ben, kış ne kadar çetin geçerse geçsin bahara hazırlık yapar. Eğer birşeylere nokta koymuş ve arkasında durabilmişseniz. Bundan sonra hayatınızdaki virgüllerin arasında mutlak baharı yakalayacaksınızdır.

Noktalarınız kuvvetli, virgülleriniz yaşanası olsun...

Kenan Gül
Share

0 yorum: