"düşün, düşün ki düşün gelişsin"

………..
Bir kere “alışma” kapısını açmaya görsün insan, sonra ardı arkası kesilmez bunun. Kendinizi bir kere kaptırmaya görün günlerin akışına kalbinizde ne varsa alır götürür. Acılar karşısında kılınız kıpırdamaz olur, haksızlıklara susarsınız. Katliamlar, sıkandallar, haksızlıklar görür, önce biraz yüzümüzü ekşitir, sonra unutur gidersiniz. Eğer her akşam ve sabah kalbinizi şöyle bir hesaba çekmiyorsanız, inançlarınızı bileyip azminizi arttırmıyorsanız, her şeye çoktan alışıp gitmişsinizdir. Böyle değil mi şimdi toplumumuz? Neye tepki gösteriyor, hangi yıkıma, hangi soyguna karşı çıkıyor insanlar? Halkımız büsbütün hafıza kaybına uğramamış mı? Geçmişsiz ve geleceksiz bir hayatın kollarına atmıyor mu insanlar kendilerini ?

Ya hiçbir güzelliği görmez olan gözler ! Bakıyor ama görmüyoruz.Gözlerimizde kat kat
perdeler... Bakın, güneş doğup batıyor, karanlık iniyor pencerelere, deniz eski maviliğini koruyor, gökyüzü yerli yerinde. Değişen sadece biz insanlarız . Bize uysun diye, güzellikleri de kirletip değiştiriyoruz.

Var mısınız alışmamaya, uyuşan yerlerimize iğne batırmaya,var mısınız? Acılara duyarlı olmaya, hafızayı diri tutmaya ve güzellikler karşısında delice sevinmeye var mısınız ?

ALİ ÇOLAK
Share

0 yorum: