"düşün, düşün ki düşün gelişsin"
AŞKININ benimsenme umudu yoksa, gizlemelisin onu.Sessizlik olursa, benliğinde yavaş yavaş sürdürür ışığını. Dünyada bir yön yaratır, yaklaşmanı, uzaklaşmanı, girmeni, çıkmanı, bulmanı, yitirmeni sağlayan her yön de seni çoğaltır. Sen yaşamak zorunda olansın. Senin için hiçbir tanrı güç çizgileri yaratmamışsa yaşaman söz konusu olamaz.

AŞKIN benimsenmemişse, bağlılığının ödüllendirilmesi için boşu boşuna bir yakarış oluyorsa, susmak için yeterince ruh gücün de yoksa, bir hekim bul bulabilirsen, iyileşmeye çalış. Çünkü aşkı yürek tutsaklığıyla karıştırmamak gerekir. Dileyen ask güzeldir, yalvaran aşk uşak aşkıdır.

AŞKIN bir manastırın ya da bir sürgünlüğün aşılmaz duvarları gibi salt bir engelle karşı karşıyaysa ama sevdiğin, görünüşte kör ve sağır olmakla birlikte, sevgine karşılık veriyorsa, Tanrı'ya şükret. Çünkü yeryüzünde senin için yanan bir lamba var demektir o zaman. Bu lambayı kullanmasan da ne çıkar! Çünkü çölde can çekişen kişi ölmektedir ama uzak bir evle zengindir.

ÇÜNKÜ büyük ruhlar kurar da bunların en kusursuzunu seçip sessizliğe kapatırsam, kendisinden kimsecikler bir şey alamazmış gibi gelir sana. Oysa imparatorluğuma soyluluk katmaktadır işte. Uzaktan kim geçse, secdeye kapanır. Belirtiler ve mucizeler doğar.

BiR yararı olmasa bile, sana yönelmiş bir aşk varsa , sen de bunun karşılığı olan aşkı duyuyorsan, ışıklar içinde yürürsün. Çünkü, tanrı varsa, karşılığı yalnızca sessizlik olan dua büyüktür.

VE AŞKIN benimsenmişse, sana açılan kollar varsa, bu aşkı çürümekten kurtarması için dua et Tanrı'ya, çünkü istediğine kavuşmuş yüreklerin geleceğinden korkarım.

SAINT EXUPERY
Share

0 yorum: